ACTUEEL

Indiase patiënten verliezen zaak over stents

Indiase patiënten verliezen zaak over stents

Vier Indiase hartpatiënten die zeggen dat ze door een Eindhovens bedrijf zijn misbruikt als proefpersoon, krijgen geen schadevergoeding. De rechtbank in Den Bosch heeft geoordeeld dat niet vaststaat dat de implantatie van Nederlandse stents in een ziekenhuis in Mumbai deel uitmaakte van een (oneigenlijk) klinisch onderzoek. Bovendien is niet duidelijk welke schade de patiënten zouden hebben geleden, staat in de uitspraak die dinsdag is gepubliceerd.

Het Eindhovense bedrijf Occam kwam in 2006 in opspraak door de zaak. Ongeveer 40 patiënten kregen in een ziekenhuis in Mumbai nieuwe stents (buisjes) van het Eindhovense bedrijf in de aderen geïmplanteerd. Ze wisten niet dat het ging om een test. Vier patiënten stapten naar de Nederlandse rechter en eisten 50.000 euro schadevergoeding. Occam ging in 2008 dicht. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 januari 2013

Waar zijn nu de media, die het bedrijf aan de schandpaal hebben genageld? Nergens dus zoals gebruikelijk. Het blijkt toendertijd dus weer een storm in een glas water te zijn geweest met veel media spectakel en nu een volledig stilzwijgen. Ja zo werkt het, helaas.

Top