ACTUEEL

Minister: IGZ moet altijd tuchtrecht gebruiken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) mag van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) geen afspraken maken met medici die in de fout gaan. De IGZ moet altijd het tuchtrecht gebruiken om beroepsbeperkingen te realiseren.

Dat schrijft Schippers dinsdag aan de Tweede Kamer. De in opspraak geraakte neuroloog Jansen Steur liet zich uitschrijven uit het artsenregister, waardoor hij in Nederland niet meer als arts kan werken. Maar van een tuchtzaak is het toen niet meer gekomen. De minister gaf al eerder aan dat zij liever had gezien dat deze zaak bij de tuchtrechter was beland.

Nieuwe koers

Volgens de bewindsvrouw is de IGZ nieuw beleid van Schippers voorganger Ab Klink, die de zaak-Jansen Steur tot op de bodem heeft laten uitzoeken, dat dergelijke afspraken niet meer zouden worden gemaakt, niet volledig nagekomen. Inmiddels heeft zij met het nieuwe hoofd van de IGZ afgesproken dat de nieuwe koers wel strikt wordt gevolgd. Inspecteur-generaal Ronnie van Diemen gaat Schippers hier regelmatig over informeren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top