ACTUEEL

Van Rijn let scherp op extra geld ouderenzorg

Van Rijn let scherp op extra geld ouderenzorg

Zorginstellingen die wel extra geld ontvangen maar dat niet gebruiken om extra personeel op te leiden of aan te nemen, kunnen er op rekenen dat staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) het geld terughaalt. Die boodschap gaf Van Rijn dinsdag in de Tweede Kamer af na vragen van onder meer PVV en SP.

Besteding zorggeld

Beide partijen maken zich zorgen over de wijze waarop de miljoenen worden benut die waren uitgetrokken om meer handen aan het bed te krijgen en mensen beter te scholen. Volgens Fleur Agema (PVV) lijkt het erop dat deze euro's "toch weer aan de strijkstok blijft hangen" en het geld gaat naar management en computerprogramma's zoals bleek uit onderzoek van vakbond Abvakabo.

Inventarisatie

Van Rijn gaf aan dat hij eerst de feiten duidelijk wil hebben, maar ook wil dat het geld wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld. Hij heeft de zorgkantoren daarom gevraagd een extra inventarisatie te doen naar de wijze waarop het geld wordt besteed. Later dit jaar volgt nog een controle en moet duidelijk worden hoeveel extra personeel is opgeleid en ingezet. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top