ACTUEEL

Verkiezing toparts rakelt conflict VUmc op

Met een boze tweet over de uitverkiezing van de MedNet Topartsen is de voortdurende onmin tussen medisch specialisten binnen het VUmc opnieuw naar buiten gekomen. Dat meldt de Telegraaf.

De tweet is afkomstig van intensivist Harry Gelissen. Hij liet zich afgelopen vrijdag via twitter laatdunkend uit over de uitverkiezing van collega en longarts Piet Postmus. Zo noemde hij  Postmus’ uitverkiezing “een smetvlek op de glans van de verkiezing van al die echte Topartsen”. Ook twitterde hij:  “Ondanks het verspreiden van laster en smaad en het slopen van je ziekenhuis toch #Toparts nr 2 van je vakgebied worden.”

Dom

De raad van bestuur heeft de intensivist op de vingers getikt. “Buitengewoon dom van Gelissen. Volgens de gedragscode mág dit ook helemaal niet”, reageert de woordvoerder van het VUmc tegenover de Telegraaf. “Als hem iets dwars zit, moet hij dat maar persoonlijk bespreken.”

Toezicht

Sinds 21 augustus 2012 staat het VUmc onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vanwege interne conflicten, die de veiligheid van patiënten in gevaar zouden brengen. Postmus geldt in de kwestie als één van de klokkenluiders.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

westerterp

23 januari 2013

VUmc,
Ben een gewoon mens zoals wij allemaal zijn!
En ieder zijn gave!
Artsen die hun beroep met hart en ziel uitoefenen.
En dat zijn er veel! Waarom dan een ('toparts') in het zonnetje zetten door uitverkiezing! Verschil tussen artsen zal altijd blijven. En verder is het een grote belediging naar al die artsen die zo serieus met hun vak bezig zijn. Ik stoor me hier ook aan als patiënt van mijn betreffende artsen. Die uitverkiezing werkt o.a. ook (nog meer) arrogantie in de hand, slecht voor de sfeer onder collega's. Er zijn belangrijkere zaken waar het VUmc beter mee bezig kan houden. Hoop dat dit gauw stopt, het is geen glamour en glitterprogramma. Ga over op de volwassentour en doe het werk waarvoor u gevraagd bent.

Anoniem

23 januari 2013

Grappig dat nou net een officier bij de luchtmacht (Gelissen) de interne hierarchie niet accepteerd. Binnen de luchtmacht zouden ze wel raad weten met dit soort gedrag.

Anoniem

24 januari 2013

Het is wat, nu kan tobarts Gelissen zelf nooit meer toparts worden volgens eigen criteria. Een kras op de glans. Medisch gezien een zeer pijnlijke uitspraak.

Top