ACTUEEL

'Student geneeskunde extra hard getroffen'

Geneeskundestudenten worden extra hard geraakt als de basisbeurs van de studiefinanciering een lening wordt in plaats van een gift. Die studenten krijgen namelijk nog steeds geen stagevergoeding voor de verplichte coschappen die ze lopen.

Hein Handgraaf, voorzitter van het studentenplatform van de landelijke artsenvereniging KNMG, pleit er daarom voor om coassistenten eindelijk toch een stagevergoeding van 250 euro per maand te geven.

Bijbaantje

Uit een enquête van KNMG Studentenplatform blijkt dat de meeste coassistenten meer dan 40 uur per week werken. “Ik loop zelf coschappen, ik ben vanochtend om half 8 begonnen en werk tot ongeveer 11 uur vanavond'', zegt Handgraaf. Door de vele werkuren hebben coassistenten volgens hem nauwelijks tijd voor een bijbaantje. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Misteli

27 januari 2013

Ik onderschrijf het pleidooi van Handgraaf om coassistenten van een stagevergoeding te voorzien. In het bedrijfsleven vergoed men HBO en WO studenten met een bedrag van €300,- per maand, en dat zijn dan ook de MKB - bedrijven en dienstverleners.

Top