ACTUEEL

Faveo geeft loongarantie aan thuiszorgmedewerkers

Faveo geeft loongarantie aan thuiszorgmedewerkers

Thuiszorgorganisatie Faveo heeft haar werknemers gegarandeerd dat ze hun loon tot en met april uitbetaald krijgen. Dat staat in een brief die het bedrijf woensdag aan alle personeelsleden heeft verstuurd. Dat meldt RTV Rijnmond.

Thuiszorgorganisatie Faveo zit in zwaar weer, nadat de organisatie in Rotterdam bijna alle aanbestedingen heeft verloren. Dit heeft tot gevolg dat er voor een groot deel van de Faveo-medewerkers geen werk meer is per 22 april 2013. Faveo had medio december uitstel van betaling aangevraagd.

Faveo is druk bezig om de boventallige medewerkers onder te brengen bij de zorginstellingen die de aanbesteding hebben gewonnen, meldt RTV Rijnmond. In december was bekend dat Faveo heeft gepoogd de 600 medewerkers die ze moet ontslaan onder te brengen bij de partijen die de aanbesteding hebben gewonnen. Volgens Faveo zagen zij hier -met een verwijzing naar het gemeentelijk beleid- geen mogelijkheid toe.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 januari 2013

Die andere partijen wisten natuurlijk ook dat Faveo failliet zou gaan als zij het personeel niet zouden overnemen. Nou in zo'n situatie ga je een grote concurrent natuurlijk nooit helpen. Elke concurrent minder is er een.

Wel vervelend voor het personeel natuurlijk.

Top