ACTUEEL

Freek Lapré wordt academic director in Tilburg

Freek Lapré is per 1 februari 2013 benoemd als academic director van de Master in Health Administration (MHA) van TiasNimbas Business School, gelieerd aan Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij volgt Jo Caris op die op 1 januari is benoemd tot bijzonder hoogleraar Organisatieontwikkeling in de zorg.

Als academic director is Lapré, samen met hoogleraar Economisch Psychologie en Healthcare Management Theo Poiesz, verantwoordelijk voor de inhoud van het programma. De Master in Health Administration (MHA) van TiasNimbas Business School behandelt de veranderende omstandigheden en ontwikkelingen van zorginstellingen. Het programma is bedoeld voor ervaren managers en bestuurders in en om de zorg, die betrokken zijn bij strategische beslissingen.

Freek Lapré

Lapré blijft betrokken als partner en organisatie-adviseur bij Movinex BV, een adviesbureau voor de zorg en bij Zorgcoörporatie Leef. Onlangs rondde Lapré zijn promotie-onderzoek af aan de School of Managent van de Universiteit van Bradford. Hij promoveerde op het onderwerp ‘servicekwaliteit in verpleeghuizen’.

'Kraamkamer zorgbestuurder'

“Ik zie de Master of Health Administration onder meer als de kraamkamer voor de zorgbestuurder van de toekomst. Dat zijn mensen die bestuurlijk leiding geven aan een zorginstelling. Met besturen bedoel ik het strategisch uitzetten en op koers houden van een instelling zonder de verbinding  met de dagelijkse operatie uit het oog te verliezen. ”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 januari 2013

TiasNimbass zorgt ervoor dat de meerwaarde van bestuurders duidelijk is. Bestuurders die hun opleiding reeds hebben afgerond ne meer verdienen dan de Balkenende-norm, verdienen dat ook echt en worden door eigen personeel en patienten hoog-gewaardeerd. Als alle bestuurders een dergelijke degelijke opleiding hadden afgerond dan hadden we nu die discussie over topsalarissen niet.

Top