ACTUEEL

‘Mogelijk fouten in berekening AWBZ-bijdrage’

Ouderenbond ANBO roept ouderen op om de beschikking die ze deze week hebben gekregen over de eigen bijdrage in de AWBZ, goed na te rekenen. De bond heeft namelijk het vermoeden dat uitvoeringsinstantie CAK, die de hoogte van de eigen bijdrage berekent, fouten heeft gemaakt.

Narekenen

“We hebben al een melding van iemand die het zelf had nagerekend en die ontdekt had dat het niet klopte. Wij hebben het ook nog eens bekeken en hij moest inderdaad ongeveer 200 euro te veel betalen per maand”, zei een woordvoerster van ANBO vrijdag. “Als er één fout is gemaakt, zijn er meer”, voegde ze eraan toe.

Bezwaar indienen

Daarnaast zijn er bij de bond veel meldingen binnengekomen van mensen die heel veel meer per maand moeten gaan betalen. “Dat kan niet kloppen”, denkt de woordvoerster. De bond adviseert ouderen om bij twijfel over de juistheid sowieso bezwaar in te dienen.

Meldpunt eigen bijdrage

ANBO heeft donderdag een meldpunt geopend over de eigen bijdrage die ouderen betalen als ze bijvoorbeeld in een bejaardenhuis wonen. Mensen betaalden tot eind vorig jaar 4 procent vermogensinkomensheffing. Dat is 12 procent geworden. Volgens de bond staat de telefoon roodgloeiend. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Fokker

25 januari 2013

Mijn man krijgd AWBZ ;ik woon nog zelfstandig moet iedere dag 25km heen en 25 km terug rijden;de maatschappij is nog lang niet er op ingesteld,Voor de golf
Alzheimer patienten. Er zouden veel meer gebouwen moeten komen waar de echtgemote een Appartement huurd en patient de Zorg krijgt De echtgenote kan dan veel meer bij springen En het zou dan goed koper wezen
Ik heb nu in de maand 25 euro onkosten auto Benzine.
Nu heb je wachtlijsten van 3 jaar.Het is te gek voor woorden.een Alzheimer patient kan niet wachten

Visscher

25 januari 2013

Voor mijn moeder geldt miv januari een verhoging van de eigen bijdrage omdat ze in een verpleeghuis zit. Ze betaalt €830 ipv €375 na inhouding van haar AOW. Is dat normaal?

Bovendien zit ze nog met een niet verkocht appartement waarover servicekosten betaald met worden. Daar wordt geen rekening mee gehouden.

Mvg Nettie Visscher

Visscher

25 januari 2013

Voor mijn moeder geldt miv januari een verhoging van de eigen bijdrage omdat ze in een verpleeghuis zit. Ze betaalt €830 ipv €375 na inhouding van haar AOW. Is dat normaal?

Bovendien zit ze nog met een niet verkocht appartement waarover servicekosten betaald met worden. Daar wordt geen rekening mee gehouden.

Mvg Nettie Visscher

dineke zwiers

26 januari 2013

Ik zag een uitzending van Kassa en nu speelt de partij van de arbeid weer de onschuldige. De ouderen worden aan alle kanten uitgekleed. Minder AOW, meer eigen bijdrage ziekte kosten, korting op de pensioenen, hulpmiddelen voor ouderen moeten nu gekocht of gehuurd worden, en nu 8% betalen over hun spaargeld, waar ze al overbetaald hebben in box 3. Mensen in verpleeg en verzorgingshuizen hebben geen keuze. Je woont er en kan er niet meer weg. Daar komt nog bij dat straks de WMO zorg zelf betaald moet worden dus let op ook de gemeente gaat straks als je spaargeld zitten. Wat spaargeld van 20.000€ een begrafenis is daar straks niet eens meer van de betalen. Let op de ouderen gaan straks weer het geld in de oude sok doen, moeten we allemaal doen want de mensen die schulden maken worden geholpen en als he zuinig bent geweest en het wat gespaard dan betaal je 8% per jaar. Het was een wet voor de vermogende mensen die konden wel iets meer betalen, dus je bent vermogens met 20.000€ let op de voor de gemeente is dat slecht 10.000€. Zou zeggen mensen geld van de bank halen want er zijn rovers aan de weg en dat zijn de mensen die ons land regeren.
Weet niet of je door de hond of de kat gebeten wordt maar ouder Nederland stem op de partij alleen maar om uw standpunt duidelijk te maken. Wij pikken dit niet meer!!!

Top