ACTUEEL

Atlant-directeur eist voor rechter werk terug

Algemeen directeur Theo van Kroonenburg van de Atlant Groep wil via de rechter afdwingen dat hij weer aan het werk mag bij Atlant Groep in Helmond, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Van Kroonenburg werd medio januari op non-actief gesteld door het arbeidsreïntegatiebedrijf in Zuid-Oost Brabant.

Van Kroonenburg plaatst voor de rechter tevens vraagtekens bij het interne onderzoek naar zijn functioneren. Volgens Van Kroonenburg zijn de betrokken onderzoekers niet onafhankelijk. Aan het forensisch onderzoek dat daarnaast loopt  wil hij volgens het ED wel meewerken.

Vertrouwensbreuk

De rechtszaak die op woensdag 13 februari bij de voorzieningenrechter in Den Bosch dient is een uitvloeisel van een slepend conflict tussen Van Kroonenburg en het bestuur, bestaande uit  zes wethouders uit de Peelregio. Ze kwamen afgelopen najaar in conflict met Van Kroonenburg over de toekomstige financiering en werkwijze van de sociale werkvoorziening. Dit leidde tot een ‘vertrouwensbreuk’. Ook zijn er volgens het bestuur signalen over onjuistheden in de boekhouding.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top