ACTUEEL

Ziekenhuizen zijn nauwelijks mobiel toegankelijk

Ziekenhuizen zijn nauwelijks mobiel toegankelijk

Slechts een fractie van de Nederlandse ziekenhuizen is digitaal toegankelijk via een mobiele site. Op een totaal van 89 hebben slechts acht ziekenhuizen een mobiele versie van hun internetsite. Dit becijfert SEH-arts Michiel Tebbes op basis van een eigen inventarisatie.

De slechte mobiele toegankelijkheid bevreemdt Tebbes. Volgens Tebbes heeft 60 procent van alle Nederlanders een smartphone. “Ongeveer de helft van deze mensen gebruikt deze telefoon om informatie over gezondheid te zoeken en te vinden. 4,8 miljoen mensen zijn u aan het zoeken”, houdt Tebbes de ziekenhuizen in de Digitale Zorggids voor. “Waar bent u?”

Hetzelfde

Tebbes heeft ook kritiek op de vormgeving van de schaarse mobiele ziekenhuissites. “Het lijkt of alle sites door één of twee websitebouwers gemaakt zijn”, aldus Tebbes. “Ze zijn nagenoeg allemaal hetzelfde. Een deel werkt met icoontjes in een horizontale balk een ander deel heeft een aantal onder elkaar geplaatste balken. Niet verrassend maar wel effectief.” Ook de functionaliteit kan volgens Tebbes beter. Van alle ziekenhuizen zijn er slechts twee die een online afspraak formulier hebben.

Compleet

Het ziekenhuis met de beste mobile site is volgens Tebbes het VUmc in Amsterdam. Niet alleen is de site volgens Tebbes zeer compleet met met aparte delen voor patiënten, verwijzers, onderwijs en onderzoek, ook heeft de site een “zeer gebruiksvriendelijk menusysteem”.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 januari 2013

De sites van Tebbes zelf zijn ook niet bijzonder
http://www.meddr.nl/
http://spoedpostdeventer.nl/

van Dalen

28 januari 2013

...en bovenden is er in het VUMC op elke polikliniek (kliniek weet ik niet) een gratis WIFI verbinding waardoor je in de wachtkamertijd gewoon verder kunt met je werk....bijna jammer als de dokter dan op tijd werkt....(-;

Top