Finance

Ministerie erkent fouten op lijst topinkomens

Ministerie erkent fouten op lijst topinkomens

Het ministerie van Binnenlandse Zaken erkent fouten te hebben gemaakt bij het opstellen van de lijst van topinkomens van werknemers in de (semi)publieke sector. Bij 26 grootverdieners die op de lijst staan, is hun ontslagvergoeding niet vermeld.

Onvolledige lijst

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zal deze gegevens alsnog naar de Tweede Kamer sturen. Dat liet hij zaterdagavond via zijn woordvoerder weten in reactie op een uitzending van RTL Nieuws, waaruit bleek dat de lijst met topinkomens onvolledig is. De instellingen hebben de informatie wel goed aangeleverd, maar vervolgens is er op het departement iets misgegaan. Zo ontbreekt de ontslagpremie van 450.000 euro voor een directeur van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Topinkomens

De lijst telt ruim 2650 mensen die in 2011 bij in totaal 493 (semi)overheidsorganisaties meer verdienden dan 193.000 euro. Gemiddeld lag hun salaris op 218.783 euro. Bijna driekwart van de overschrijdingen vond plaats in de zorg.

Volgens RTL Nieuws ontbreken er twee topverdieners op de lijst. Binnenlandse Zaken zoekt uit of dat klopt, aldus de zegsman. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr. R. M. Dalmijn

27 januari 2013

Dat geeft te denken. Terwijl het domein van onze vriend de bioloog paljas toch aanzienlijk is verkleind nemen de hype gevoelige slordigheden toe. En dat voor een gelijkblijvende geldelijke tegemoetkoming. Binnenkort is de coördinator van Saba en Amsterdamse grachten, onder behoud van parafernalia de minst belaste bewindspersoon. Laat dit geen voorbeeld zijn voor de publiek aangeklaagde zgn multiverdieners.

Top