Finance

Klink investeert 30 miljoen in zorg Antillen

De komende twee jaar gaat 30 miljoen euro naar de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba om de gezondheidszorg daar op te krikken. Het geld gaat onder meer naar nieuwbouw en renovatie van ziekenhuizen en verpleeghuizen. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag gezegd. Hij brengt deze week een bezoek aan de drie eilanden, die in 2011 een soort gemeente worden.

Nieuw materieel en extra personeel

Verder komt er nieuwe apparatuur en krijgt elk eiland twee nieuwe ambulances. Eind 2011 moeten er 150 extra mensen in de zorg bij gekomen zijn. Daarnaast krijgt bestaand personeel trainingen en stages aangeboden. Klink speelt ook met de gedachte om eilandbewoners met een hoge opleiding in Nederland, die terug willen keren, een toeslag te geven. Zo kan het verschil in salaris tussen Nederland en de Antillen goedgemaakt worden.

Collectieve ziektekostenverzekering

De inwoners van de drie eilanden krijgen een collectieve ziektekostenverzekering waarvan de dekking ongeveer gelijk is aan het Nederlandse basispakket. Deze zorgverzekering is inclusief de AWBZ, de volksverzekering voor langdurige zorg die in Nederland apart geregeld is. Voor de zorgverzekering en de sociale zekerheid komen geen aparte premies. Beide worden betaald vanuit de belastingen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

JCJTLFBdGt

28 februari 2011

yjHGIo <a href="http://nhnmdrgszxgz.com/">nhnmdrgszxgz</a>, [url=http://oivpsocheyqz.com/]oivpsocheyqz[/url], [link=http://oxrmrnskhtls.com/]oxrmrnskhtls[/link], http://pdffalxpbchx.com/

Top