ACTUEEL

Noordelijke ziekenhuizen intensiveren samenwerking

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA), ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en het Martini Ziekenhuis in Groningen gaan een nadere invulling geven aan hun plannen voor intensievere samenwerking.

De ziekenhuizen brengen differentiatie aan in hun samenwerking aan. Zo willen het WZA en het Martini Ziekenhuis in hoog tempo een samenwerking opzetten voor meerdere specialismen en activiteiten. Voor ziekenhuis Nij Smellinghe geldt dat de fusie met Dokkum veel energie vraagt, waardoor overige te ontwikkelen samenwerkingsvormen in een lager tempo gaan. De participatie van Nij Smellinghe in het project ‘Friesland Voorop’ leidt bovendien tot minder samenwerkingsmogelijkheden dan het WZA en het Martini Ziekenhuis voor ogen staat.

Schaalvergroting

De samenwerking is een vorm van schaalvergroting die tot concrete zorginhoudelijke kwaliteitsverbeteringen voor patiënten moet leiden. De medische staven van de ziekenhuizen zijn nauw betrokken bij dit proces. Daarnaast zien de ziekenhuizen ruimte voor een verbeterslag op het gebied van ICT, medische ondersteuning en het delen van kennis. In een volgende fase van het project gaan de ziekenhuizen in gesprek met de zorgverzekeraars over het zorgaanbod.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

XCiqPaqzUZXeOqX

12 februari 2013

zit met mezelf aan de kavuentefelkind dat het roer drastisch om moeten er een andere koers gevaren moet gaan wordendeze waanzinzf3 veel wetten en regels en vele instanties die belangen zouden moeten behartigenen intussen verzuipen de mensen om wie het gaaten liggen hun vertrouwelijke medische gegevens bij verzekeraars open op tafelweet je wat veel geld kost?leven P.S. demissionair minister Schippers en Nza vinden dit een heel goed stelselNza krijgt voor een bepaalde periode 4,7 miljoen Dat kost wat, maar dan heb je ook marktwerking?

Top