ACTUEEL

Patiënt mishandelt chirurg in Kennemer Gasthuis

Patiënt mishandelt chirurg in Kennemer Gasthuis

Een 31-jarige patiënt heeft een chirurg van het Kennemer Gasthuis in Haarlem ernstig mishandeld. Dat heeft een woordvoerster van de politie vrijdag laten weten.

Het incident deed zich dinsdag voor in de polikliniek van het ziekenhuis. Volgens de politie heeft de arts ernstige verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. Hij zou zijn kaak hebben gebroken.

Mishandeling

De patiënt, een man uit Haarlem, is in het ziekenhuis aangehouden. Hij werd er met spoed opgenomen met pijn op zijn borst. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de mishandeling. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de verdachte inmiddels met 2 weken verlengd.

Een woordvoerster van het Kennemer Gasthuis bevestigt het geweldsincident, maar wil er inhoudelijks niets over zeggen. Volgens haar worden vanwege de privacy van de betrokkenen verder geen mededelingen gedaan. (ANP)

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Siegfried van Hoek

2 februari 2013

Tja als er een dokter in elkaar getikt wordt dan zit de dader meteen vast en voor lang, maar als het andersom is dan niet, dan prevaleert het niet vervolgen-advies van Hirsch Ballin?

JPS

4 februari 2013

Aan de bovenstaande reactie kun je zien hoe diep we gezonken zijn in Nederland, en niets wijst erop dat de bodem bereikt is.

Anoniem

4 februari 2013

JPS de daad in Kennemerland is niet goed te praten maar de eerste reageerder heeft wel gelijk

ARTSEN zijn boven de wet verheven en kunnen tientallen slachtoffers maken zonder uit hun beroep gezet te worden en achter de tralies te komen, dat is een groot onrecht
net als bij BANKIERS en andere financiele oplichters zoals WONINGCORPORATIE Directeuren die wegkomen met een zonnige villa op Curacao , terwijl BEJAARDEN en GEHANDICATEN al hun zorg en rechten wordt ontnomen

wanneer aub wordt in de land de DADER ipv het SLACHTOFFER gestraft ????

Anoniem

6 februari 2013

Zoals bovenstaande 2 reactie hoeft toch ook niet. De mensen zijn soms zo agressief. Artsen zijn ook gewone mensen en willen altijd mensen helpen en beter maken.
Soms kan het niet en dan wordt de clieent agressief?? Niet meer normaal Van Hulpverleners Blijf je AF.
Ze doen hun best en staan altijd klaar en zij gedragen zichook gewoon. Dan hoef je niet meteen te gaan slaan.
Schandalig, straks blijft er niet meer over en hoe doen wij het dan?? Blijf van de spullen en andere mensen af, als je daar geen toezegging voor hebt.

Walker

7 februari 2013

Lees ik dit nu werkelijk goed? Een schrikbarend laconieke reactie op het feit dat een arts die gewoon zijn werk doet 'in elkaar wordt getikt' omdat, als "het" andersom is, een ander onvoldoende wordt aangepakt? Wordt nu gesuggereerd dat wij dit moeten begrijpen en accepteren?
En een ander die het geweld dan wel afkeurt, maar er vervolgens een hoop algemeenheden over uitstort?

Verwarde geesten en ontbrekend normbesef... een trieste en vooral gevaarlijke combinatie.

Siegfried van Hoek

22 februari 2018

Terugbeschouwende... twee geschokte reacties op mijn uitspraak... Lachen! Er is niks verwards aan wat ik schrijf. Inderdaad zo diep zijn we gezonken MET de artsen samen. Geweld tegen hulpverleners is van den zotte laat ik dat ook stellen... Natuurlijk zijn er veel goede artsen met goede intentie, maar medische misdaad wordt actief in samenspan afgedekt als het specialisten betreft. Het goede voorbeeld geven?
Er is een verborgen kwaad gaande; de afgelopen 10 jaar zijn er al de nodige schandalen naar boven gekomen in de media, waar daders netto vrijuit gaan veelal zonder dat er echt consequenties op volgen. Mensen met hogere functies (zoals elders ook werd opgemerkt) kunnen hun positie en verschoningsrecht misbruiken! Corruptie?
Debet hieraan is dat de geheimhoudingsplicht op de eerste plaats ter bescherming van het elan van de beroepsgroep dient boven het belang van de client. Als artsen bijvoorbeeld uit de school klappen (ook preventief om gewone fouten voorkomen) plegen ze carriere-moord. Daarnaast is er sprake van gijzeling van recht door het specialistische kennisniveau, IGZ spreekt zelfs over het bestaan van de conspiracy of silence, zoals prof Leegemate dat tien jaar ervoor al benoemde in het bestaan ervan. En de overheid verzaakt in haar grondwettelijke plicht op toezicht op veiligheid voor de burger mede omdat zij dit blind uitbesteed aan de sectoren zelf (belangenverstrengeling). Plus de geheimhoudingsplicht maakt dat er geen opsporingsmogelijkheden bestaan (verschoningsrecht) voor beroepsgerelateerde misdrijven waar een geheimhoudingsplicht op rust.

Online in ' De Lacune van Medisch Recht' citeer ik verzamelde uitspraken van deskundigen in analyse van de letselschade-problematiek hoe het komt dat kwalijke (medische praktijken) kunnen bestaan. Gewoon zorg-personeel heeft die luxe niet... Ik durf te stellen, dat als Lucia de Berk een specialist was geweest, dat ze NOOIT voor een strafrechter gekomen zou zijn, ook als ze het doodsberokkenen wel gedaan zou hebben... Ik bedoel maar, Nederland is ziek en geen dokter die haar beter kan maken.
In het belang van democratie en recht, wanneer komt de omslag?

Top