Vastgoed

Vakbond wil parlementair onderzoek thuiszorg

Voorzitter Edith Snoey van ABVAKABO FNV heeft dinsdagavond in het tv-programma NOVA gepleit voor een parlementair onderzoek naar ‘de financiële handel en wandel van de thuiszorg’.

Onderzoek naar besteding publiek geld in thuiszorg

Snoey acht de tijd rijp voor een grondig onderzoek naar de besteding van publiek geld in de thuiszorg: “Bestuurders in de zorg moeten goed kunnen uitleggen en verantwoorden waar ze het geld aan besteden.”  Zij doelt met name het mogelijke verdwijning van miljoenen euro’s door criminaliteit.

Icare voor miljoenen benadeeld

Aanleiding voor Snoeys pleidooi  voor een grondig onderzoek is dat het openbaar ministerie voormalig bestuurder Bart V. van Thuiszorg Icare voor de rechter brengt op een meervoudige verdenking van onder meer oplichting en belastingontduiking. V. zou ‘een veelvoud’ van 1,5 miljoen euro’s hebben verdiend aan vastgoedtransacties van Icare. Zo zou hij één dag bij de doorverkoop van zes panden 2,5 miljoen winst hebben gemaakt. En hij zou de raad van commissarissen verkeerd hebben ingelicht over de verkoop van een deel van de organisatie aan een kennis voor een te lage prijs. Het openbaar ministerie beschouwt dat als oplichting. Bekijk hier de Nova-uitzending Voormalig Icare-bestuurder verdacht van fraude.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

merhai

21 juni 2009

ik zou een parlementair onderzoek vragen naar de besteding van ALLE publieke gelden.

Overal waar er publieke gelden worden besteedt wordt er gesjoemeld door verantwoordelijken.

Bestuurlijk Nederland heeft een "piraten-mentaliteit" die zijn weerga niet kent!!

Top