ACTUEEL

Bezetting verpleeghuis Amsta voorbij

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta hebben zaterdag verpleeghuis het Sarphatihuis bezet. Nadat Ben de Valk, voorzitter van de raad van bestuur, aan het begin van de avond was afgereisd naar het verpleeghuis, braken de medewerkers de bezetting op.

Interne stukken

De bezetting begon zaterdagochtend. De actievoerders wilden een gesprek met de directie over 'de besteding van het extra geld voor extra handen aan bed'. Dat gesprek heeft zaterdagavond plaatsgevonden. Amsta krijgt  3,5 miljoen euro, maar de medewerkers zeiden daar niets van terug te zien. Vakbond Abvakabo ondersteunde de actie. Uit interne stukken zou blijken dat het extra geld onder meer gaat naar het ontwikkelen van beleid, extra coördinatoren en roosterplanners, aldus de vakbond.

Transparant

Relinde Weil, lid van de raad van bestuur, bestreed dit zaterdagmiddag. "Het grootste deel van het geld waar de vakbond het over heeft, is daadwerkelijk besteed aan zorg. We hebben in 2012 44 extra fte's aangenomen. Een klein deel van het geld is nog over voor 2013. En hoe het geld besteed is, is inmiddels precies terug te vinden op de website, daar zijn we heel transparant over."

Gesprek

Ben de Valk, voorzitter van de raad van bestuur, heeft afgelopen donderdag ook met medewerkers gepraat. Weil geeft aan de raad van bestuur ook graag met de vakbond wil praten. "Maar als we ze uitnodigen, komen ze niet." (Skipr/ANP)

 

7 Reacties

om een reactie achter te laten

De Vries

2 februari 2013

Waarom controleert SKIPR de feiten niet voordat ze "nieuws" brengen? Deze actie wordt niet "ondersteund" door de Abvakabo maar "georganiseerd" door de Abvakabo, net als bij de andere vier VVT-instellingen waar ze rotzooi trappen omdat ze hun zin niet op legale wijze hebben gekregen bij de CAO-tafel.

Anoniem

2 februari 2013

Het imago van de zorg wordt op deze manier onterecht geschaadt en maakt het werkdrukprobleem alleen maar groter

Anoniem

2 februari 2013

Helemaal mee eens. Het is allemaal actie om de actie. Er hangen notabene allemaal spandoeken aan de gevel van andere protestgroeperingen. Studenten Utrecht om maar iets te noemen. Lijkt wel een anti-globalisten demonstratie.

Anoniem

2 februari 2013

Zorgmedewerkers die willen dat een vakbond het ècht goed met ze voor heeft kunnen beter naar NU '91 en CNV dan naar de Abvakabo waar bestuurders volgens de NRC graaien uit vacatiegelden die hun niet rechtmatig toekomen, om zichzelf te verrijken

Anoniem

2 februari 2013

Hoeveel èchte Amsta-medewerkers zijn er daadwerkelijk geteld (exclusief de door de Abvakabo ingehuurde en betaalde uitzendkrachten)?

Schuringa

3 februari 2013

Waar de zorg echt aan kapot gaat zijn de incompetente bestuurders/managers. Bestuurders de focus gericht op fusies en overnames. Managers gericht op uren en minuten en producten. Niet op ontwikkeling en gebruik makend van kwaliteiten medewerkers.

Anoniem

7 februari 2013

Schuringa Het leven kan simpel zijn misschien maar er zijn grenzen! De schuld leggen bij alles wat leidt en bestuurt is kortzichtig en ontslaat jezelf van de dure plicht om verder te kijken dan je neus lang is!

Top