ACTUEEL

‘Nieuwbouw MCA Gemini is onverantwoord’

Het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder doen er verstandig aan hun nieuwbouwplannen op te schorten. De financiële positie van beide ziekenhuizen zou niet sterk genoeg zijn. Ook is de samenwerking nog onvoldoende. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad op basis van een vertrouwelijk rapport, dat in handen van de krant is. De raad van bestuur spreekt van "ongenuanceerde en voorbarige berichtgeving".

Volgens Van der Laan Consultancy uit Amstelveen, die op verzoek van de medische staf van het Gemini Ziekenhuis de situatie binnen de MCA Gemini Groep onderzocht, is de onderlinge samenwerking “volledig vastgelopen”, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. Tot dusver is alleen de maatschap cardiologie gefuseerd. Daarnaast zijn verschillende afdelingen samengevoegd, maar een juridische fusie is eind vorig jaar door de medische staven van Gemini en MCA geblokkeerd.

RTIC

Volgens de adviseur heeft de interne strijd ook weerslag op de nieuwbouwplannen. Het MCA wil in Heerhugowaard een Regionaal Topklinisch Interventie Centrum (RTIC) bouwen, het Gemini wil een modern ziekenhuis in Den Helder neerzetten. Volgens het Noord-Hollands Dagblad raadt adviseur Van der Laan beide opties af met het oog op het gebrek aan samenwerking en financiële positie van de twee ziekenhuizen.

Voorbarig

In een reactie laat de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep weten zich “volledig en met kracht" van de berichtgeving te distantiëren. Volgens de raad van bestuur baseert het rapport "zich in het geheel niet op feitelijke en onderbouwde informatie van de zijde van de MCA Gemini Groep" en geeft daarmee aanleiding tot "ongenuanceerde en voorbarige berichtgeving", die voor onnodige onrust zorgt. Het ziekenhuis gaat er vanuit dat het RTIC eind 2015 wordt opgeleverd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top