ACTUEEL

LabWest en Roche gaan langdurig samenwerken

LabWest en Roche gaan langdurig samenwerken

LabWest en Roche Diagnostics hebben maandag 4 februari een intentieverklaring getekend voor een samenwerking van tien jaar. Roche wordt verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van de laboratoria.

Samenwerking

Roche zorgt dat LabWest beschikt over de modernste diagnostiek, inclusief technische en medische innovaties. LabWest onderhoudt in de nieuwe samenwerking intensief contact met de geneesmiddelen-divisie van Roche. Beide organisaties delen kennis en capaciteit in onderzoek en projecten. LabWest en Roche Diagnostics hebben verder afspraken gemaakt over opleiding en training van de laboratoriummedewerkers, verdere digitalisering van patiëntgegevens en een uitgebreid netwerk van prikposten.

LabWest is als gezamenlijke laboratoriumorganisatie verantwoordelijk voor de laboratoriumdiagnostiek van het HagaZiekenhuis, Medisch Centrum Haaglanden en voor trombosezorg in de regio Haaglanden. Het lab is op 1 juli 2011 van start gegaan na een fusie van de laboratoria in de regio.

Nieuwe opzet

De nieuwe opzet van LabWest bestaat uit een centraal laboratorium dat tijdens kantooruren grote hoeveelheden routinewerk en bijzondere bepalingen verricht. Technische ontwikkelingen zoals laboratoriumrobots en informatietechnologie maken dit mede mogelijk. Daarnaast beschikt elke ziekenhuislocatie over een laboratorium voor spoedaanvragen en bloeduitgifte dat 24 uur per dag open is.

Een uitgebreid netwerk van prikposten in de regio en mogelijkheden voor bloedafname thuis en in huisartsenposten horen ook bij de nieuwe ontwikkelingen van LabWest. De innovaties worden in 2013 gerealiseerd, laat Roche weten in een persverklaring.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top