ACTUEEL

Ipse de Bruggen breidt forensische SGLVG kliniek uit

Zorginstelling Ipse de Bruggen opent de locatie van de Kijvelanden in Poortugaal een dependance van de bestaande forensische SGLVG+ kliniek.

Verspreid over drie maanden komen er 24 plaatsen beschikbaar op twee afdelingen van de Kijvelanden. De eerste cliënten komen vanaf 18 maart 2013.

SGLVG

SGLVG staat voor Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt. De + in de afkorting staat voor het feit dat cliënten behandeling krijgen binnen een forensisch kader. De behandeling van SGLVG+ cliënten binnen dit gespecialiseerde behandelcentrum vindt plaats op het snijvlak verstandelijk gehandicaptenzorg, ggz en justitie. De behandeling is gericht op de omgang met de verstandelijke beperking, de behandeling van de psychopathologie en het terugdringen van de recidive.

Nieuwbouw

Ipse de Bruggen is al een paar jaar op zoek naar een geschikte locatie om de SGLVG+ kliniek uit te breiden. Omdat de geplande nieuwbouw nog een aantal jaar op zich laat wachten, heeft de organisatie met het Ministerie van Justitie afspraken gemaakt om deze behandelplekken te huisvesten in de Kijvelanden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top