ACTUEEL

'Amsta zet gesprek met vakbond voort'

De raad van bestuur van Amsta en de Abvakabo gaan verder praten over de toekomst en de plannen voor Amsta. Dit meldt de raad van bestuur naar aanleiding van het gesprek dat dinsdagmiddag heeft plaatsgevonden.

Constructief gesprek

De raad van bestuur geeft aan dat een 'constructief gesprek' is gevoerd. Vakbondsbestuurder Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV deelt die mening niet.  "De directie had maar een uurtje voor dat overleg uitgetrokken’’, zegt ze. Daarmee neemt de zorginstelling volgens haar de problemen niet serieus.

Vrijdag

Medewerkers van Amsta leggen vrijdag opnieuw het werk neer volgens de vakbond. Afgelopen zaterdag bezetten ruim honderd werknemers verpleeghuis het Sarphatihuis. Toen was een gesprek bedongen met de directie over geld voor extra handen aan het bed.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 februari 2013

Wat vreemd toch dat Abvakabo altijd de uitkomst van het gesprek altijd anders interpreteert dan hun gesprekspartner. Misschien omdat hun doel bij zo'n gesprek niet zozeer samen tot afspraken komen, is, maar nieuwe munitie zoeken voor actie.

Anoniem

6 februari 2013


Ik werk als verzorgende voor de Amsta. Wat ik steeds mis in het hele verhaal is de rol van de inspectie. We krijgen steeds meer administatie, de dossiers raken overvol, alles moet netjes getekend zijn, want dat moet van de inspectie ( ik ken die mensen niet). Naar mijn mening wordt er helemaal niet gekeken of het ook daadwerkelijk ten goede komt van de bewoners. Het kost veel ergenis en veel tijd en vanaf januari zijn er al weer minder handen aan het bed. Mooi op papier maar niet in de praktijk.

Top