ACTUEEL

Verzekeraars trekken samen op tegen zorgfraude

Zorgverzekeraars gaan samenwerken om zorgfraude tegen te gaan. Er wordt een register opgezet om verzekeringsfraudeurs te kunnen volgen, zodat de zorgverzekeraars beter weten zie ze in de gaten moeten houden. Dit zegt beleidsadviseur Marleen Rouw van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in het AD.

De verzekeraars vermoeden dat wie in het verleden bij een andere verzekering heeft gefraudeerd om geld van zijn verzekeraar te krijgen, ook sneller met de zorgverzekering fraudeert. Door in kaart te brengen wie in het verleden al eens fraude heeft gepleegd, denken de zorgverzekeraars fraude in de toekomst ook beter te kunnen bewijzen.

Gesjoemel

Zorgverzekeraars jagen al langer op gesjoemel met declaraties. In mei 2012 maakten de zorgverzekeraars bekend dat in 2011 voor 167 miljoen euro aan onterecht ingediende nota’s werd opgespoord. In 2010 ging het om 106 miljoen. Aan fraude werd in 2011 een bedrag van 7,7 miljoen opgespoord. Dat was 25 procent meer dan in 2010.

Bij zorgfraude gaat het om bijvoorbeeld onterechte declaraties die door zowel consumenten als zorgverlenersingediend worden, maar ook om vervalste recepten en misbruik van het persoonsgebonden budget.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top