ACTUEEL

UMC Utrecht bouwt aan stamceltherapie

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht het Hubrecht Instituut van de KNAW gaan medio dit jaar een gezamenlijk nieuw laboratorium bouwen voor onderzoek naar regeneratieve geneeskunde en stamcellen.

De capaciteit van het huidige pand van het Hubrecht Instituut wordt verdubbeld, waarbij het UMC Utrecht op twee verdiepingen in de nieuwbouw een eigen lab voor regeneratieve geneeskunde zal opzetten. De plannen sluiten aan bij de ambities van het UMC Utrecht, dat regeneratieve geneeskunde en stamceltherapie als één van de speerpunten heeft aangewezen. Met de versterking van de samenwerking kunnen onderzoekers en clinici meer en beter met elkaar samenwerken en zullen patiënten eerder profiteren van de resultaten.

Internationaal

Het Hubrecht Instituut en het UMC Utrecht werken sinds 2008 samen. Ze zijn beide gehuisvest op het Utrecht Science Park in Utrecht en leveren een internationale bijdrage op het terrein van biomedisch onderzoek. Het Hubrecht Instituut verricht fundamenteel onderzoek op het gebied van de ontwikkelingsbiologie met nadruk op stamcellen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top