ACTUEEL

VCD Healthcare en Coresystems ontsluiten Vinova

De ICT-bedrijven VCD Healthcare en Coresystems Benelux zijn een strategische en technologische samenwerking aangegaan. Het ontwikkelen van een mobiele zorgoplossing voor de ontsluiting van Vinova, een planning en tijdregistratiesysteem dat zorgmedewerkers gebruiken, op locatie bij de cliënt is het eerste gezamenlijke doel.

Innovatie

Deze technische innovatie maakt het voor zorgmedewerkers mogelijk om met een smartphone of tablet overal bij de informatie uit Vinova en het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) van VCD Healthcare in te zien en te gebruiken. Hierdoor beschikt de zorgverlener, ook als er geen internetverbinding is, altijd over cliëntinformatie en de noodzakelijke rapportages en is hij of zij in staat om registraties en rapportages te verwerken en deze op een later tijdstip te synchroniseren naar het zorginformatiesysteem.

“Met dit nieuwe concept heeft de zorgverlener altijd en overal de beschikking over cruciale informatie”, zegt Jouke Langhout, als productmanager verantwoordelijk voor Vinova. “Het ECD wordt hierdoor meer in het werkproces geïntegreerd in plaats van dat het een administratieve taak is aan het einde van de dag. Het gebruiksgemak is groot, zodat zowel de zorgverlener als de cliënt en zijn naasten heel gemakkelijk en begrijpelijk toegang krijgen tot hulp, advies, diensten en ondersteuning.”

Slimme oplossingen

Jack Bakker, directeur van VCD Healthcare: “Alles moet kostenefficiënter en het werk moet met minder mensen worden uitgevoerd. Daarom zijn slimme oplossingen, zoals dit nieuwe gezamenlijke concept voor Vinova, cruciaal voor de moderne toekomstgerichte zorginstelling."

VCD Healthcare wil in de nabije toekomst in samenwerking met Coresystems ook de systemen ViPharma (voor medicatieverstrekking) en Vidaví (ERP) uitgebreiden met geavanceerde mobiele functionaliteit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top