ACTUEEL

Eelco Damen is ‘Influencer of the Year 2008’

Bestuursvoorzitter Eelco Damen van Cordaan is verkozen tot 'Influencer of the Year 2008' voor de Nederlandse caresector. Damen is door medebestuurders gekozen omdat hij een visioniare blik op de toekomst heeft, maar toch dicht bij de primaire zorg blijft staan.

Voorloper in marktwerking

Frits Verschoor van de Parnassia Bavo groep en Paul de la Chambre van  ‘s  Heerenloo waren de andere genomineerden. De keuze voor Damen, in 2007 ook al gelauwerd als Zorgmanager van het Jaar, is gebaseerd op uitgebreide interviews en een schriftelijk onderzoek van het StrategiePlatform HealthCARE onder beslissers in de sector. Damen is genomineerd vanwege zijn brede AWBZ visie in een stedelijke omgeving zonder daarbij de primaire zorg uit het oog te verliezen. De organisator, Management Events, zegt: “Damen heeft oog voor de allochtone markt die Amsterdam ook kent en is een voorloper in marktwerking en ketenvorming. Tenslotte heeft hij het lef gehad zijn nek uit te steken voor de Amsterdamse Thuiszorg.”

Stem in Den Haag

In reactie op zijn overwinning zegt Damen hoopt de influence die hem is toegedicht daadwerkelijk te krijgen. “Het is belangrijk dat de sector een stem heeft in politiek Den Haag, nu er richting gegeven wordt aan het zorgstelsel van de toekomst”.

Voorganger Herre Kingma

Het is de tweede keer dat de titel werd uitgereikt. Vorig jaar kreeg Herre Kingma, bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente de titel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top