ACTUEEL

RTL maakt cast zorgsoap ‘Malaika’ bekend

RTL maakt cast zorgsoap ‘Malaika’ bekend

De voltallige cast van de nieuwe zorgsoap ‘Malaika’ is bekend. Onder andere Liza Sips, Juvat Westendorp en Betje Koolhaas, Sjoerd Dragtsma en Olaf Malmberg zullen een rol gaan vertolken in de soap die vanaf 25 maart 2013 op werkdagen bij RTL5 te zien is.

Onlangs bracht RTL 5 al de namen van Jasmine Sendar, Curt Fortin, Melissa Drost en Anke Engels naar buiten. Nina van Koppen, Zahra Ouajil, Tim Linde, Eva Smid en Gamze Tazim maken in ‘Malaika’ hun tv-debuut. Een aantal acteurs van de cast heeft zelf ervaring heeft met werken in de zorg.

Stage

De soap draait onder andere om de drie stagiaires Zoë (Nina van Koppen), Robin (Tim Linde) en Anna (Liza Sips), die samenwonen in een antikraakpand en hun eerste stappen zetten in het werken in de zorg. Zij lopen stage in zorgcentrum ‘Malaika’.

In zorgcentrum ‘Malaika’ werken zij samen met de ervaren verpleegkundigen Mike (Curt Fortin), Corien (Eva Smid), Esra (Gamze Tazim), Laura (Melissa Drost), Luciel (Jasmine Sendar), Bas (Juvat Westendorp) en herintreder Hanneke (Betje Koolhaas), die allen zo hun eigen achtergronden, problemen en (onderlinge) verliefdheden hebben.

Coöperatie

Ruim vijftig zorgorganisaties, verenigd in de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, doen mee aan het project. Deze organisaties nemen ook een deel van de kosten op zich. Met de 50-delige, dagelijkse soap willen de organisaties de toekomstige krapte op de arbeidsmarkt tegengaan en mensen die in de zorg werken het gevoel geven dat ze trots kunnen zijn op hun werk.

De opnames met veertienkoppige cast zijn in volle gang met een voormalig zorgcentrum als decor. ‘Malaika’ wordt geproduceerd door Bing Film & TV onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 februari 2013

Mooie meiden en jongens, maar ik ben benieuwd hoeveel nieuwe aanmeldingen dit gaat opleveren. Toch vind ik de selectie een beetje teveel Hilversum (ontwikkeld, lief en mooi). Ik weet niet of de Marokkaanse meisjes zich in een Turkse verpleegkundige zullen herkennen. Datzelfde geldt voor Surinaamse meiden. Die zien Jasmine toch echt niet als een van hun. Curt is goed gekozen, die trekt zowel mesjes als jongens.

Top