Finance

Rijnstate sluit Polikliniek Dieren

Het ziekenhuis Rijnstate sluit per 1 april 2013 de deuren van de polikliniek in Dieren. De sluiting is is een direct gevolg van de bezuinigingen die het ziekenhuis aan het doorvoeren is.

Het besluit tot sluiting van de polikliniek is genomen omdat de locatie minder goed draait dan andere onderdelen van het ziekenhuis. “Op alle locaties groeit het aantal patiënten, behalve in Dieren. Daarnaast worden de beschikbare spreekuren in Dieren onvoldoende benut.” aldus voorzitter van de Raad van Bestuur Gert de Bey. “De sluiting van onze polikliniek in Dieren vinden wij erg vervelend, vooral voor de vaste groep patiënten in Dieren en natuurlijk ook voor de medewerkers en specialisten die er met veel plezier hebben gewerkt”.

Specialismen

Voor elk van de specialismen wordt bepaald op welke locatie de spreekuren van Dieren worden ondergebracht. Rijnstate ziet in Dieren jaarlijks zo’n 2.500 nieuwe patiënten. Daarnaast worden er jaarlijks gemiddeld 5.000 controlebezoeken gepland in Dieren. Vaste patiënten worden schriftelijk geïnformeerd over de sluiting.

In Juni 2012 werd al bekend dat het ziekenhuis in totaal 180 arbeidsplaatsen wil schrappen om zodoende de kosten in de hand te kunnen houden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top