ACTUEEL

Werknemers houden depressie vaak voor zich

Werknemers lichten hun werkgever vaak niet in wanneer ze kampen met depressieklachten. Bijna de helft van de werknemers houdt depressieklachten voor zich. Tien procent van de werknemers geeft aan helemaal geen hulp te zoeken als zij geconfronteerd worden met de klachten. Dit blijkt uit een onderzoek van de private ggz-kliniek U-center.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat werkgevers vaak niet weten wat ze met depressieklachten onder werknemers aanmoeten. Ingrid Weijnen, directeur behandeling bij U-center: “De gevolgen van een depressie worden dan ook vaak onderschat. Tevens zien we sinds de crisis steeds meer werknemers die te lang doorlopen met depressieklachten en daarmee het risico lopen voor een langere tijd uitgeschakeld te zijn.”

Taboe

Uit het onderzoek blijkt dat een depressie onder werknemers nog steeds een groot taboe is. De angst voor de gevolgen van een depressie op hun loopbaan is vooral hoog bij werknemers die aan het begin van hun carrière staan. Het vertrouwen in de werkgever lijkt evenredig te lopen aan de leeftijd van de respondenten. Vooral medewerkers in de leeftijd 50 tot 65 jaar staan open voor hulp van zowel werkgever als externe hulpmogelijkheden.

Aan het onderzoek van ggz-kliniek U-center deden 800 werknemers mee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top