ACTUEEL

Handel gevaarlijke pillen: tot 1,5 jaar cel

Twee broers die via webshops gevaarlijke afslankpillen en nep-Viagra verkochten, kregen dinsdag bij de rechtbank in Haarlem celstraffen tot 1,5 jaar. De jongste broer Ferry Z. (49) uit Beverwijk kreeg 2 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk en de oudste broer Anton Z. (57) uit Zaandam werd veroordeeld tot een jaar cel, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De jongste verkocht meer en langer pillen dan de ander.

Het Openbaar Ministerie had tot 2,5 jaar celstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het verkopen van de pillen. In het afslankmiddel Slimex zit sibutramine, een stof die ernstige bijwerkingen kan hebben zoals een hoge bloeddruk en hartklachten. De douane op Schiphol onderschepte 150.000 Slimex-pillen, die voor de broers waren bestemd.

Erectiepillen

De rechtbank vindt het kwalijk dat de broers wisten dat de gevaarlijke stof in de pillen zat, maar hun klanten daarover niet informeerden. Slimex is sinds augustus 2010 verboden door de Europese Commissie. De broers hadden geen vergunning om geneesmiddelen te verkopen. Ze verkochten ook erectiemiddelen van valse merken. Voor klanten is niet te achterhalen wat daarin zit. De jongste broer bezat tientallen webshops met namen als bijvoorbeeld 'pret in bed'. Hij verdiende van 2010 tot 2012 ruim 200.000 euro met de verkoop van de pillen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top