ACTUEEL

Skipr zendt valentijnsdebat ActiZ en NVZ live uit

Brancheorganisatie ActiZ en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), organiseren vandaag 14 februari 2013, een debat in de Rode Hoed over samenwerken en verbinden in de zorg. Skipr zendt het debat van 18.30 tot 21.30 uur live uit op de website.

In zowel de branche van verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg als de ziekenhuiszorg bestaat de overtuiging dat een effectievere verbinding tussen cure en care de kwaliteit van de zorg flink kan verbeteren. Aad Koster, directeur van ActiZ: "Een goede overdracht tussen de verschillende zorgverleners is cruciaal. Wij hebben daarin beiden een verantwoordelijkheid en we kunnen daarin ook beiden nog verbeteren."

Kwaliteit van leven

Margot van der Starre, directeur van de NVZ stelt dat zorg in de cure niet altijd gericht moet zijn op genezing: "De cure kijkt vooral vanuit perspectief 'hoe kan ik deze meneer of mevrouw beter maken'. Bij oudere mensen is 'beter maken' niet altijd meer een reële uitkomst. Ook in de cure zou het streven moeten zijn naar 'zo'n goed mogelijke kwaliteit van leven bieden'."

Livestream

Tijdens het debat zullen specialisten uit de praktijk hun ideeën voor haalbare en concrete verbeteringen in de zorg en de samenwerking tussen cure en care presenteren. Het debat is via onderstaande livestream te volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top