ACTUEEL

ABP schikt rechtszaak met farmaceut Merck

Pensioenfonds ABP heeft met drie andere eisers voor 215 miljoen dollar (161 miljoen euro) een schikking getroffen met de Amerikaanse farmaceut Merck. Die koopt daarmee een al 5 jaar slepende rechtszaak af, die op 4 maart zou voorkomen bij een rechtbank in New Jersey.

De rechtszaak van ABP tegen Merck draait om beleggingsverliezen wegens het te laat openbaren van koersgevoelige informatie. Het betreft alle investeerders die in de periode 6 september 2006 tot 28 maart 2008 aandelen of opties in Merck hebben gekocht.

Vytorin

De eisers verwijten Merck de testresultaten van een twee jaar durend klinisch onderzoek naar het medicijn Vytorin te laat naar buiten te hebben gebracht. Dit onderzoek zou uitwijzen dat dit anticholesterolmedicijn van Merck geen statistische voordelen opleverde in de behandeling van aderverkalking ten opzichte van het medicijn Simvastatin.

Beleggers in Merck zeggen dat door de late openbaring van deze informatie hun aandelen minder waard zijn geworden. Merck wijst de claims nog steeds af en houdt vol dat het bedrijf verantwoord heeft gehandeld bij het klinisch onderzoek.

Herinnering

"De uitkomst van deze zaak dient een herinnering te zijn dat materiële koersgevoelige informatie met de markt moet worden gedeeld zodra deze beschikbaar is", zegt ABP-voorzitter Henk Brouwer. Dat is "net zo belangrijk als het verhalen van ons beleggingsverlies". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top