ACTUEEL

Bestuurder Waterland wordt toezichthouder ZGT

Bestuurder Waterland wordt toezichthouder ZGT

Lex Hilbers is per 1 februari 2013 toegetreden tot de raad van toezicht van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Hij volgt de heer Bliek op, die een baan in het buitenland heeft gevonden en daardoor zijn toezichthoudende functie niet langer kan vervullen. Binnen de raad van toezicht ZGT heeft Hilbers het aandachtsgebied financiën/economie.

Hilbers is momenteel werkzaam als lid raad van bestuur van het Waterland ziekenhuis in Purmerend. Hij heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd waar hij zijn doctoraal bedrijfseconomie heeft behaald. Vervolgens heeft hij bij meerdere ziekenhuizen een directie- en bestuursfunctie vervuld. Zo was hij van maart 2004 tot december 2008 lid van de raad van bestuur van de Isala Klinieken in Zwolle en van januari 2009 tot september 2012 lid van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente.

Governancecode

Van juni 1998 tot en met februari 2004 was Lex Hilbers voorzitter raad van bestuur bij ZGT. Volgens de zorgbrede governancecode is het voor oud bestuurders van een zorginstelling toegestaan om zitting te nemen in de raad van toezicht van diezelfde instelling. De vervulde bestuursfunctie moet dan wel langer dan drie jaar geleden beëindigd zijn. Ook het feit dat Hilbers een bestuursfunctie heeft bij een ander ziekenhuiz, hoeft in dit geval geen probleem te zijn. De verzorgingsgebieden liggen daarvoor te ver uit elkaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top