ACTUEEL

'Huisarts en apotheker werken beter samen'

Huisartsen en apothekers werken beter met elkaar samen dan een aantal jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM).

Het IVM peilde in 2007 en 2011 het niveau van bijna 500 FTO-groepen, het zogeheten 'farmacotherapie-overleg' tussen huisartsen en apothekers.

Resultaten

De resultaten van het laatste onderzoek werden deze vrijdag pas bekendgemaakt. 60 procent van de groepen blijkt op niveau 3 of 4 te functioneren, de twee hoogste niveaus. Dat betekent dat huisartsen en apothekers regelmatig samenkomen, afspraken maken over bijvoorbeeld het voorschrijven van medicijnen en controleren of die afspraken worden nageleefd. In 2007 functioneerde maar 50 procent op niveau 3 of 4. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 februari 2013

Het is natuurlijk goed nieuws dat huisartsen en apothekers goed samenwerken maar er staat ook dat in VIER jaar tijd het percentage 3 en 4 slechts van 50 naar 60 % is gestegen. Als het de komende jaren in dit tempo doorgaat duurt het dus nog ZESTIEN jaar voordat de 100% is bereikt en dat mij als patiënt toch iets te lang duren

Top