ACTUEEL

RIVM: minder zout en verzadigd vet in eten

In brood en groenteconserven zat in 2012 minder zout dan het jaar ervoor, maar nog steeds te veel. Dat blijkt uit maandag naar buiten gebracht onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met het Voedingscentrum en de NVWA.

Ook is het gehalte verzadigd vet in onder meer producten van de aardappelverwerkende industrie en vloeibare bak- en braadproducten verbeterd.

Verbetering mogelijk

Te veel zout en verzadigd vet is slecht voor de gezondheid. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de voedingsindustrie opgeroepen daar meer rekening mee te houden, het RIVM onderzoekt of dat ook daadwerkelijk gebeurt. "Het gehalte is vorig jaar afgenomen, maar we zitten nog niet op het niveau waar we moeten zijn", aldus een woordvoerder van het RIVM. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top