ACTUEEL

William Schrikker Groep benoemt nieuwe topman

William Schrikker Groep benoemt nieuwe topman

Erik Heijdelberg start per 1 april 2013 als bestuurder bij de William Schrikker Groep (WSG). Hij volgt Peter Kouwenberg op die met pensioen gaat.

Heijdelberg heeft gewerkt als bestuurder in de forensische zorg en in verschillende functies in de gezondheidszorg: zowel eerstelijnszorg, thuiszorg, ggz, jeugdzorg, rechtsstaat en veiligheid, en samenlevingsopbouw. Heijdelberg is in november 2009 is verkozen  tot ‘Overheidsmanager van het Jaar’ vanwege zijn rol bij de fusie van het Pieter Baan centrum en de Forensisch Psychiatrische Dienst en de hieruit voortvloeiende opbouw van het NIFP. 

Vertrek Kouwenberg

Kouwenberg had zijn pensioen een jaar geleden al aangekondigd, zegt woordvoerder Ad Veen. "Het staat los van het verscherpt toezicht dat de inspectie eind januari heeft ingesteld. Dat is een ongelukkige samenloop. De procedure om een opvolger te vinden was vorig jaar al in gang gezet", zegt Veen. Voor Heijdelberg is het dan ook een verrassing om als bestuurder te starten in een organisatie onder verscherpt toezicht, aldus Veen.

Verscherpt toezicht

De Inspectie Jeugdzorg heeft eind januari de onderdelen jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg van de William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht geplaatst. De inspectie had de instelling om een verbeterplan gevraagd na meldingen van kindermishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag in een van de pleegzorghuizen waar de William Schrikker Groep kinderen plaatste. Het opgestelde plan is volgens Jeugdzorg echter niet goed genoeg. Het verscherpt toezicht is opgelegd voor een jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top