ACTUEEL

Gedwongen ontslagen bij Ruwaard van Putten

Het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse gaat dit jaar ,,een fors deel’’ van het personeel ontslaan. Het gaat om een nog onbekend aantal gedwongen ontslagen. Reden hiervoor is de "zorgelijke" financiële situatie waarin het ziekenhuis verkeert. Het personeel is dinsdag over de maatregelen ingelicht, zo heeft het ziekenhuis laten weten.

In het ziekenhuis zijn vorige maand minder patiënten behandeld dan begroot. Als deze trend zich doorzet, kan het een tekort van enkele miljoenen dit jaar opleveren, zo vreest het ziekenhuis. Daarom moet een "fors" aantal van de ongeveer 1100 medewerkers ontslagen worden, zo liet een woordvoerder weten. De komende tijd wordt door het ziekenhuis met de vakbonden en de ondernemingsraad gesproken over de invulling van de gedwongen ontslagen.

Nieuw profiel

Daarnaast liet het ziekenhuis weten dit jaar een zogenaamd 'doordeweeks' ziekenhuis te worden. Dat wil zeggen dat operaties met een lange hersteltijd aan het begin van de week worden gepland. Ook worden afspraken voor onderzoek en diagnose zo veel mogelijk op één dag gepland.

Overname

Eind vorig jaar liet het Ruwaard van Putten Ziekenhuis al weten niet meer als zelfstandig ziekenhuis door te kunnen gaan. Het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn van plan het Ruwaard over te nemen, in dat geval wordt het een zogenoemd satellietziekenhuis van die drie. Dat wil zeggen dat er nog wel behandeld wordt, maar dat het ziekenhuis niet meer zelfstandig bestaat. Eind volgende maand moet er definitief plan liggen hiervoor.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis raakte in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie in 2010. De volledige hartafdeling werd vorig jaar tijdelijk gesloten, de polikliniek is inmiddels weer open. (ANP/Skipr)

---

Lees meer over de ontwikkelingen rond het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in het dossier op Skipr.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 februari 2013

Treurig voor de medewerkers, waarvan de meesten al die jaren gewoon netjes hun werk hebben gedaan in het ziekenhuis. Maar net als bij een slecht geleid bedrijf is het zo dat, als de klanten ergens anders naar toe gaan, je het personeelsbestand moet reduceren. Hopelijk kunnen de ontslagen medewerkers in die drie andere ziekenhuizen weer aan de slag.

Anoniem

20 februari 2013

het waren een groot ego en een kabbelend beekje die de tent kapot hebben gemaakt.
Straks zit een aantal goede mensen helaas zonder werk.

Anoniem

18 juni 2013

Ja Brussel heeft een onverzadigbare geldhonger, bedankt VVD en vooral D66. Nederland mag wel kapot van jullie eurofiele diefstal.

Top