ACTUEEL

CDA bezorgd om gevolgen fusie St Jansdal en Isala

Het CDA Harderwijk-Hierden maakt zich zorgen over de gevolgen van de mogelijke fusie tussen het St Jansdal ziekenhuis en de Isala klinieken in Zwolle. Dat schrijft De Stentor.

Het CDA vreest dat een fusie de regiofunctie van het Harderwijker ziekenhuis ondermijnt en dat er arbeidsplaatsen verloren gaan. De partij wil dat de mogelijke fusie op de agenda van de Regio Noord-Veluwe (RNV) komt en dat de inwoners van Harderwijk en Hierden geïnformeerd worden over de mogelijke consequenties van de fusie. Volgens het bestuur van het St Jansdal blijven de gevolgen beperkt, meldt De Stentor.

Fusie specialisten

In de loop van 2013 willen de Isala Klinieken en het Diaconessenhuis samen met het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk een fusieverzoek indienen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De medische staven van de Isala Klinieken in Zwolle en het Diaconessenhuis in Meppel gaan vooruitlopend op de ziekenhuisfusie ook fuseren. De samenwerking moet op uiterlijk 1 januari 2014 vorm krijgen in één overkoepelende vereniging waar ruim 300 artsen lid van zijn. De medische staven hebben op 19 januari een eerste stap gezet met de ondertekening van een intentieverklaring.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Chris

20 februari 2013

Ik snap die politiek niet zo. Aan de ene kant willen ze super gemeentes realiseren en als drie ziekenhuizen willen fuseren om klaar te zijn voor de toekomst dan zien ze allerlei problemen.

Oosterhof

20 februari 2013

De bedoeling is om zorg zo ver mogelijk van de burger weg te organiseren, zodat er zo weinig mogelijk gebruik van gemaakt wordt. Dat is de enige manier om te besparen op de zorg nu gebleken is dat marktwerking en regie door molochen van zorgverzekeraars en decentrale gemeentes niet werkt.

Gevolgen: supergemeentes die ver van de burger af staan en ziekenhuizen die buiten bereik.liggen. Als straks blijkt dat het mis gaat hebben de burgers het nakijken want een kaalgeplukt ziekenhuis reanimeren is even kansloos als een supergemeente opdelen in deelgemeentes.

Top