ACTUEEL

Italianer volgt Stam op bij de Hartstichting

Italianer volgt Stam op bij de Hartstichting

Per 1 mei 2013 start Floris Italianer als nieuwe directeur van de Hartstichting. Hij volgt de huidige directeur Hans Stam op die met pensioen gaat.

Italianer is van huis uit econoom. Hij was als directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud  belast met het financieringssysteem van de Diagnose Behandeling Combinaties (DBC’s) in de zorg. In oktober 2010 vertrok hij daar, evenals mede bestuurslid Anna van Poucke, na een verschil van inzicht tussen beide bestuurders en de raad van toezicht over het te voeren beleid. Voordat Italianer aan de slag ging bij DBC-Onderhoud, was hij algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken. Verder is Floris Italianer bestuurslid van hospice Kajan.

Stam

Hans Stam is sinds 1 februari 2006 directeur van de Hartstichting. Hij heeft de Hartstichting die in 2014 50 jaar bestaat ontwikkeld tot een nationaal en internationaal toonaangevend fonds. De investeringen van de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek zijn onder zijn leiding flink verhoogd.

De Hartstichting

Nederland telt 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Aan hart- en vaatziekten overlijden per dag ruim 100 mensen. Dagelijks komen 1000 mensen met hart- en vaatziekten in het ziekenhuis terecht. De preventie, behandeling en genezing van de ziekte is de belangrijke missie van de Hartstichting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top