ACTUEEL

Vakbond hervat acties na vastlopen overleg Amsta

Het overleg tussen vakbond Abvakabo FNV en zorgaanbieder Amsta is vastgelopen. Medewerkers van Amsta gaan weer verder met actievoeren. Dat heeft de vakbond maandag gemeld. De acties waren tijdelijk opgeschort tijdens de gesprekken.

Amsta-medewerkers hebben dit jaar al vaker het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werkdruk. Ook zijn ze ontevreden omdat ze niets terugzien van de 3,5 miljoen euro die Amsta jaarlijks krijgt voor 'meer handen aan het bed'. Wel is er geld uitgegeven aan onder meer roosterplanners, beleidsontwikkelaars en coördinatoren.

Volgens Abvakabo FNV krijgen bewoners niet de zorg die ze verdienen omdat er vaak te weinig zorgpersoneel is.

Toezeggingen

In een reactie liet Amsta weten een aantal toezeggingen te hebben gedaan aan de bond, maar dat Abvakabo FNV die niet voldoende vond. Volgens Amsta is het geld dat het in 2012 kreeg om meer handen aan het bed te krijgen, wel op een juiste manier besteed.

Dit jaar zou dit extra geld (3,3 miljoen euro) door landelijke bezuinigingen niet meer vrij besteedbaar zijn, volgens Amsta. "We moesten 3,1 miljoen euro bezuinigen. Met die 3,3 miljoen hebben we kunnen voorkomen dat mensen ontslagen zouden worden'', zei een woordvoerster. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top