ACTUEEL

Crowdfund-teller ANNO12 staat op ruim vier ton

ANNO12 heeft in drie weken tijd ruim vier ton opgehaald met crowdfunding. Dit meldt ANNO12 oprichter Rob Adolfsen via twitter. De zorgverzekeraar in oprichting heeft in totaal 1,2 miljoen euro nodig om aan de financiële vereisten van De Nederlandse Bank (DNB) te voldoen.

De actie van ANNO12 startte op 4 februari 2013. Na twee dagen was er al voor een ton aan toezeggingen gedaan. In de afgelopen drie weken zijn de toezeggingen binnen blijven komen. Op de site van ANNO12 staat dat de tussenstand nu 410.150 euro is. Dit bedrag is opgebouwd uit 516 aandelen van 500 euro en 179 participaties van 850 euro die door investeerders zijn toegezegd.

Investeerders

In een reactie laat Adolfsen weten dat ook dat bedrag alweer achterhaald is en dat het bedrag inmiddels zo'n 420.000 euro bedraagt. De investeerders zijn volgens Adolfsen mensen uit alle lagen van de samenleving. "We krijgen ook mensen aan de lijn die rond moeten komen van hun AOW, maar toch willen investeren in dit initiatief."

Eerdere pogingen om het startkapitaal via banken en private investeerders binnen te halen liepen op niets uit. In oktober maakte ANNO12 bekend de mogelijkheden van crowdfunding te bestuderen. De actie van ANNO12 loopt nog zo'n twee weken door. Daarna gaat de verzekeraar kijken wat de volgende stappen zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top