ACTUEEL

‘Amsterdammer toch geen grootverbruiker zorg’

De collectief gefinancierde zorgkosten in Amsterdam bedragen 2017 euro per inwoner in plaats van ruim 2800 euro. Dit meldt Vektis in een gecorrigeerde versie van de Zorgthermometer.

Uit de gecorrigeerde cijfers blijkt dat de zorgkosten in Amsterdam iets lager liggen dan in Rotterdam en Den Haag, waar de zorgkosten respectievelijk 2168 en 2117 euro per inwoner bedragen bij een landelijk gemiddelde van 1975 euro. Wel scoort Amsterdam met bijna 300 euro per inwoner nog steeds relatief hoog qua kosten voor de geestelijke gezondheidszorg.

Inwonertal

Het informatiecentrum van de zorgverzekeraars moest daags na het verschijnen van de Zorgthermometer, waarin ondermeer de zorgkosten per hoofd van de bevolking van de vier grote steden opgenomen staan, constateren dat het zich verrekend had. Door het hanteren van een verkeerd inwonertal vielen de Amsterdamse zorgkosten in de berekening van Vektis honderden euro’s hoger uit dan in de andere grote steden.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 februari 2013

Hoe vaker gebeurt het dat zorgverzekeraars op basis van verkeerde info tot 'iets' komen?!?

Anoniem

27 februari 2013

Gemiddeld zijn Amsterdammers dus wel wat gekker :)

van Zanten

27 februari 2013

Ik zou wel eens een grafiek willen zien hoe de kosten per gemeente zijn (aflopend op grootte) en hoe het demografisch verdeeld is.

Hoe groter de stad (gemeente) hoe meer kosten? En Plasterk wil naar verdere schaalvergroting want dat is efficienter?

Anoniem

27 februari 2013

Vektis, een monopolist vanwege toegang tot de data van zorgverzekeraars. Tja, monopolies leiden tot duur broddelwerk en met die twee termen kun je vrijwel vele producten van Vektis beschrijven.

Top