ACTUEEL

Frans Jaspers wordt voorzitter taskforce in topsector

Frans Jaspers wordt voorzitter taskforce in topsector

Frans Jaspers, tot 1 januari 2013 lid van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), is voorzitter van de nieuwe Taskforce European Connection voor de Topsector Life Sciences & Health.

De Taskforce European Connection heeft tot taak een goede verbinding van de topsector met de programmering van de Europese Commissie te leggen. ZonMW ondersteunt deze taskforce.

Healthy Ageing

Daarnaast blijft Jaspers betrokken bij de begeleiding en promotie van het programma ‘Healthy Ageing: twee gezonde jaren extra in 2020’ van het UMCG en de RUG, en bij de bestuurlijke planontwikkeling van de protonenfaciliteit tot aan de bouwfase. Jaspers neemt op 27 maart officieel afscheid van het UMCG. Ate van der Zee is zijn opvolger.

Frans Jaspers

Jaspers was sinds 1992 lid van de raad van bestuur van het UMCG. Hij was met name betrokken bij de strategische beleidsontwikkeling van het UMCG op het gebied van kennisontwikkeling, valorisatie en innovatie. Het (onderzoeks)thema van het UMCG, 'gezond en actief ouder worden' (Healthy Ageing), heeft mede dankzij zijn inspanningen  een plek gekregen op de beleidsagenda van de Europese Commissie. Daarnaast was hij nauw betrokken bij het ontstaan van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands, het kenniscluster van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de drie noordelijke provincies voor onderzoek en innovatie op het gebied van gezond ouder worden. Hij was ook de drijvende kracht achter de totstandkoming van het grootschalige bevolkingsonderzoek/biobank LifeLines en het internationale instituut voor verouderingsonderzoek ERIBA.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top