ACTUEEL

'Achmea komt er wel uit met Slotervaart'

Achmea verwacht binnenkort een nieuw contract te kunnen sluiten met het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Dat zei bestuursvoorzitter Willem van Duin van de zorgverzekeraar woensdag bij BNR Nieuwsradio. "We zijn weer in gesprek en ik verwacht dat er we eruit komen."

Eerder werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract had gesloten met het Slotervaart. Gevolg daarvan was dat Achmea-klanten die behandeld worden in het ziekenhuis hun behandeling niet of niet volledig vergoed krijgen. Dat geldt ook voor klanten van onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO, die ook onder Achmea vallen.

Erbudak

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart werd kort geleden geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis. Ze zou onder meer met Achmea hebben onderhandeld over de zorginkoop. Die gesprekken klapten. De onderhandelingen vonden plaats "zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis eerder.

Achmea had na de schorsing van Erbudak al aangegeven de onderhandelingen met het Slotervaart weer op te willen pakken.

Terugkeer

Het is overigens niet uitgesloten dat Erbudak nog terugkeert in het Slotervaart Ziekenhuis. Gisteren werd bekend dat Erbudak op grond van de statuten een meerderheidsbelang in Jeemer BV kan krijgen. Jeemer BV is de is meerderheidsaandeelhouder van Meromi BV, de houdstermaatschappij die weer de eigenaar is van het Slotervaartziekenhuis. (ANP/Skipr)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Klink

27 februari 2013

Onderhandelen is een gave.Dit onderdeel van besturen beheerst Aysel Erbudak niet.Met blufpoker dacht ze verder te komen.Ik vind dee beslissing van de RVC moedig en de enige juiste.

Winter

8 maart 2013

Helaas heeft Mw.Erbudak geen echt inzicht in de economie van een ziekenhuis. het valt in haar te prijzen dat ze als eerste in Nederland een privé avontuur met het Slotervaart heeft gestart maar gaandeweg werd het voor dier duidelijk dat ze toch de echte handelsgeest en het medisch inzicht ontbeerde wat nou eenmaal nodig is in de wereld van het snelle medische geld.

Mr. Fiolet

18 maart 2013

Ben reuze benieuwd wat de leiding en het management van het SVZ verzint om Mw. A. Erbudak definitief het directeurschap te ontnemen.

De erven Schram moeten goed beseffen dat ze altijd nog beter af zijn met een aangeschoten Mw.Erbudak, men heeft haar BEWUST kapot willen maken, dan met (ex) beroepsbeoefenaren uit de medische hoek. Daar hoeven ze geen onderzoek naar te laten verrichten. Een klein telefoontje naar de media is afdoende.

Er is geen groep kontendraaiers zo financieel pervers als de medisch specialisten in aktieve (loon) dienst. Specialisten laten thans overal hun ware aard zien nu de banken de kredieten ontvlechten in de substantiële componenten. Het is 1 over 12 met het vrije ondernemerschap en dus beginnen specialisten nu elkaars saldo op te vreten in de vrije sector. Helaas het zal niet helpen. Het bankgeld is gewoon op.

De erven Schram moeten nu inzetten op solvabiliteit en dienovereenkomstig de heren Dr. Beentjes en Dr. Beijnen als veroorzakers van het tragische besluit Mw.A.Erbudak acuut te ontslaan procesmatig aan te pakken. En Mw. Erbudak weer conform haar aandelenpakker van 49,5 % de ruimte te geven door te gaan met haar redelijke eisen aan Achmea.

Mw.Erbudak is er voor de patiënten van Amsterdam West van wie verreweg de meesten allochtoon zijn. Dat siert haar!
Best mogelijk dat met de komst van Premier Erdogan van Turkije deze week de zaak wordt heropend met de terugkeer van Mw. Erbudak. Velen hopen op deze ontwikkeling want met ruim 50% allochtonen in onze hoofdstad is het redelijk dat er ook een ziekenhuis bestaat met aan het hoofd een directrice met een Turks-culturele achtergrond. Ik wens Mw.Erbudak een spoedige hereniging met de erven Schram die met haar de beste investering voor de toekomst zullen blijken te hebben.

Top