ACTUEEL

TEDxNijmegen is op zoek naar 'levensfoto’s'

TEDxNijmegen is op zoek naar 'levensfoto’s'

In aanloop naar het TEDxNijmegen evenement dat op 8 april 2013 plaatsvindt heeft de organisatie een fotowedstrijd uitgeschreven. Door middel van het maken van een zwart wit foto met een ‘touch of red’ dienen deelnemers aan de wedstrijd een belangrijk moment in het leven vast te leggen. Winnaars krijgen onder andere een toegangsbewijs voor het evenement.

Er zijn vijf categorieën waarin men mee kan doen aan de wedstrijd. Deze zijn: ‘van conceptie tot geboorte’, ‘van geboorte tot 16’, ‘van 16 tot 40’, ‘van 40 tot 70’ en tenslotte ‘van 70 tot 110’. TEDxNijmegen gebruikt de winnende foto's bij de fysieke en digitale aankleding van het evenement. Op de site van TEDxNijmegen staat een uitgebreide beschrijving waar de foto verder aan moet voldoen. Deelnemers kunnen hun foto uiterlijk 8 maart 2013 inzenden.

Sprekers

Inmiddels zijn de namen 12 sprekers bekend gemaakt die hun opwachting zullen maken in Nijmegen. Onder andere Herman van Veen, Gerard van Grinsven en Jack Andraka zullen praten over het thema 'accelerating from age 0 to 110'.

TED

TED staat voor Technology, Entertainment & Design en is in 1984 in de VS begonnen als een platform voor ideeën uit deze drie werelden. Sindsdien is het gegroeid tot een wereldwijd fenomeen waar sprekers als Bill Clinton, Oliver Sacks en Graig Venter het podium deelden. Met de gedachte ‘ideas worth spreading’ is het TEDx programma ontstaan. TEDx staat voor onafhankelijk georganiseerde evenementen waar mensen bij elkaar komen om een TED-achtige ervaring te delen.

Twee voorbeelden van foto's zijn te zien. Fotograaf: Aad van Vliet

AvV-20091030-039 kleinAvV-20091101-014zw_rood klein Skipr is content- en mediapartner van TEDxNijmegen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top