ACTUEEL

OM eist jaar cel voor agressie tegen zorgverlener

OM eist jaar cel voor agressie tegen zorgverlener

Een 41-jarige Delftenaar die "als een dolle" met een breekijzer op een politieagent afrende en ambulancepersoneel bedreigde, moet van het Openbaar Ministerie (OM) een jaar de gevangenis in. De aanklager eiste bij de rechtbank in Den Haag bovendien ook nog een half jaar voorwaardelijke celstraf. De agent voelde zich zo bedreigd dat hij op de agressieve man schoot.

Ambulancemedewerkers

De vriendin van de verdachte belde op 23 mei vorig jaar een ambulance omdat zij dacht dat haar vriend zelfmoord wilde plegen met een overdosis medicijnen. Toen de ambulancemedewerkers bij de woning in een flatgebouw aan de Chopinlaan aankwamen, was de man agressief en bedreigde hij hen met een kapmes. De hulpverleners belden de politie en verschansten zich in de ambulance.

Agressie

De agenten die op de oproep afkwamen kregen te maken met de man die al zwaaiend met een breekijzer zijn huis uit kwam rennen. De agent die de man heeft beschoten, stond op de galerij van de flat en kon volgens justitie geen kant op. De verdachte kan zich volgens het OM het hele gebeuren niet herinneren. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kars Sterenborg

2 maart 2013

Dat hij zich niets meer kan herinneren in mooi. Heeft hij een jaartje de tijd in de gevangenis om zijn geheugen op te frissen. Trouwens wel weer weinig zo'n jaartje voor poging tot moord op diverse hulpverleners.

Top