Tech

Gelderse Vallei lanceert e-zorgomgeving

Het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede lanceert e-zorg: een nieuwe online zorgdienst voor de patiënt. Patiënteninformatie uit de e-zorgomgeving kan direct worden geëxporteerd naar het medisch dossier en patiënten kunnen thuis informatie nalezen. Het ziekenhuis wil hiermee aansluiten op de emancipatie van de patiënt die steeds vaker online, zelfredzaam en goed voorgelicht is.

“Steeds meer patiënten zoeken op internet naar informatie en het innovatieve e-zorgplatform sluit hier naadloos bij aan. Het is geen aanvulling op bestaande zorgprocessen, maar een interactief herontwerp van het zorgtraject”, laat De Gelderse Vallei weten in een persverklaring. Het gaat om een beveiligde online-omgeving. Aan de ingebruikname gingen twee jaar van testen en bijschaven vooraf. De eerste specialismen zijn gestart met het gebruik van e-zorg. De komende maanden volgen er meer specialismen.

Koppeling informatiesystemen

Zorgverleners kunnen via een ‘view’ vanuit hun professionele dossier naar de e-zorgomgeving van de patiënt. Deze is gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD) en het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). De informatie die de patiënt online invoert, kan direct in het medisch dossier worden opgenomen.

Actieve rol patiënt

Via e-zorg krijgt de patiënt een actieve rol binnen zijn eigen zorgproces. Zo kan de patiënt voorafgaand aan een poliklinisch bezoek bijvoorbeeld vragenlijsten invullen, waardoor de specialist over voorkennis beschikt op het moment dat de patiënt de spreekkamer instapt. “Dit levert tijdwinst op en een hogere kwaliteit van zorg tijdens het consult”, stelt het ziekenhuis. “Na het bezoek kan de patiënt de voorgestelde behandeling thuis online nalezen, inclusief betrouwbare informatie op maat die past bij het stadium van de behandeling.” Patiënten kunnen verder bijvoorbeeld hun bloeddruk bijhouden of online of via een mobiele app een dagboekje invullen over hun eetgedrag of beweegactiviteiten. Via de beveiligde berichtenmodule kan de patiënt het ziekenhuis om advies vragen wanneer hij hier behoefte aan heeft.

Voor het inrichten van de e-zorg werken professionals en specialisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei nauw samen met IT-specialisten van Netbasics en MI Consultancy.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top