ACTUEEL

Ruim 1 miljoen mensen gebruiken EHBO-app

Meer dan 1 miljoen mensen hebben de 'eerste hulp-app' van het Nederlandse Rode Kruis op de mobiele telefoon gedownload. Dat maakte de hulpverleningsorganisatie vrijdag, 1,5 jaar na de introductie, bekend.

De applicatie is er om snel eerste hulp bij ongelukken te kunnen verlenen. "Dat is belangrijk want kennis van eerste hulp in de eerste minuten van een ongeval is cruciaal om levens te redden of letsel te beperken", aldus het Rode Kruis.

Noodsituatie

Uit een enquête, die het Rode Kruis afnam onder ruim 10.000 gebruikers, blijkt 15 procent van hen de app al in een noodsituatie te hebben gebruikt. Van hen zegt 88 procent beter in staat te zijn hulp te verlenen.

De meeste mensen hadden die nodig bij een blessure, snij- of schaafwonden of een brandwond. Bijna 50 mensen hadden de app nodig tijdens de hulpverlening bij een hartstilstand. Volgens het Rode Kruis zijn er meerdere mensen die mede dankzij de App een leven hebben gered. Verder wordt de app gebruikt als naslagwerk, om onder meer de eerste hulpkennis te testen, en om de dichtstbijzijnde huisartsenpost of ziekenhuis op te zoeken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top