ACTUEEL

Vakbond ziet ‘wanbeleid’ Meavita gestaafd

De top van zorgconcern Meavita heeft zich schuldig gemaakt aan wanbeleid. Dat concludeert Abvakabo FNV naar aanleiding van het conceptrapport over de ondergang van Meavita, waarvan delen op vrijdag 1 maart door Nieuwsuur naar buiten zijn gebracht. “Wij verwachten dat de rechter ook deze conclusie trekt”, aldus voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo FNV.

Ook vakbondsadvocaat Arno van Deuzen vindt dat het conceptrapport bewijst dat “er sprake is van wanbeleid”. Abvakabo FNV laakt de “absurde projecten”, waar de bestuurders van Meavita “enorm veel tijd en miljoenen euro’s in staken”, zoals de TVFoon. De vakbond richt ook de pijlen op de oud-voorzitter van de raad van commissarissen Loek Hermans: “De raad van commissarissen, onder leiding van VVD-coryfee Loek Hermans, was van de chaos op de hoogte, maar vergat in te grijpen.”

‘Hermans heeft stevig probleem’

Hermans is momenteel voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer. In het TROS-radioprogramma Kamerbreed lieten SP-fractievoorzitter Emile Roemer en D66-voorman Alexander Pechtold zich kritisch uit over Hermans. “Dit is een zeer ernstig rapport dat hem als senator aantast”, aldus Roemer. “Hermans heeft als bestuurder een stevig probleem”, oordeelde Pechtold. “Daarbij kun je de ene pet niet los zien van de andere.”

Persoonlijk aansprakelijk

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam spreekt zich later dit jaar uit het onderzoeksrapport. Mocht de rechtbank besluiten dat er bij Meavita sprake is geweest van wanbeheer, dan zet dit de deur open naar een eventuele juridische procedure waarin oud-bestuurders persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top