ACTUEEL

Psycholoog Utrecht moet praktijk sluiten

Een psycholoog uit Utrecht moet per direct zijn praktijk sluiten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft dit besloten omdat de man met gezondheidsproblemen kampt, waardoor hij zijn praktijk niet goed meer kan runnen. Dat levert volgens de inspectie ernstig gevaar op voor de veiligheid van patiënten, zo maakte de IGZ maandag bekend.

Problemen psycholoog

De problemen van de psycholoog waren aan het licht gekomen tijdens inspectiebezoeken. De man had toen aangegeven te lijden aan depressieve klachten, eetproblemen, slaapproblemen, angsten en neurologische problemen. Ook bleek hij een aantal keer te zijn opgenomen wegens een alcohol- en medicijnenverslaving. Hierdoor moest hij vaak zijn praktijk tijdelijk sluiten, met als gevolg dat patiënten mogelijk voor een dichte deur zouden komen te staan zodra ze hulp nodig hadden.

Bevel IGZ

De psycholoog heeft eind vorige week een bevel ontvangen van de IGZ om zijn praktijk te sluiten. Uit een brief blijkt dat hij al meerdere waarschuwingen heeft gehad van zowel de regionale tuchtraad als de IGZ en dat de man tot twee keer toe 3 maanden is geschorst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top