ACTUEEL

Provincie wil vaart in bouw kinderkankercentrum

De gemeente Utrecht moet snel knopen doorhakken over de start van de bouw van het nieuwe nationale kinderkankercentrum Prinses Máxima Centrum. De provincie dreigt anders de regie over het bouwproject over te nemen. Dat meldt RTV Utrecht.

Gedeputeerde Bart Krol vindt dat er lang genoeg gepraat is: “Het gaat over een voorziening die voor Nederland van cruciaal belang is en die voor ouders van kinderen met kanker belangrijk is". Krol zegt tegen RTV Utrecht: "Wij vinden dat het centrum zo snel mogelijk en zo goed mogelijk wordt gerealiseerd. Het is volstrekt onbelangrijk wie dat regelt. Als de stad dat snel kan regelen dan moet de stad het snel regelen, maar als dat niet het geval is, doen wij het graag", zegt hij.

Bouwplannen

De initiatiefnemers van het kinderkankercentrum zijn al lange tijd in gesprek met de gemeente. Er is nog geen zicht op waar en wanneer de bouw gestart kan worden. De gemeente Utrecht worstelt met de geplande locatie naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis op de Uithof in Utrecht. Op deze plek zit een andere bestemming.

Kinderoncologie samenwerking

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie zal op zorggebied samenwerken met een aantal ziekenhuizen verspreid over het land die minder complexe delen van de behandeling voor hun rekening nemen. Het centrum is een initiatief van ouder- en patiëntenverenigingen. Het UMC Utrecht en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zijn nauw betrokken bij het centrum.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top