ACTUEEL

Opnieuw directeur weg bij Dichterbij

Paul Trommelen, directeur van Stevig, een specialistische tak van Dichterbij, vertrekt. Dit heeft de raad van bestuur van Dichterbij aan het personeel medegedeeld, zo meldt dagblad De Limburger. Hij is de derde Dichterbij-directeur in zes maanden die de organisatie verlaat.

Als gevolg van een reorganisatie rommelt het al geruime tijd in de top van Dichterbij. Directeuren Peter Verbraak en Marius van den Hoogen stapten afgelopen zomer op na een slepend conflict met de raad van bestuur over de reorganisatie. De twee uitten openlijk kritiek in de media, waarna ze in juni tijdelijk op non-actief werden gezet. Met beide directeuren werden nog wel terugkeergesprekken gevoerd, maar die zijn op niets uitgelopen.

Smaadbrief

Van het vertrek van Paul Trommelen werd vorige week al gewag gemaakt in een anonieme brief, die afkomstig is van "diverse medewerkers". In de brief, die Skipr in bezit heeft, staat onder meer te lezen: “Paul Trommelen, directeur Stevig en directeur Expertise, zit ogenschijnlijk in de ziektewet, maar iedereen binnen Dichterbij weet dat er samenwerkingsproblemen met de raad van bestuur zijn en dat zijn vertrek al 100 procent zeker is. Het moment moet nog vastgesteld worden.” Verder is het volgens de briefschrijvers “een kwestie van tijd” voor ook twee andere gezichtsbepalende kopstukken vertrekken. De samenwerking tussen hen en de raad van bestuur zou eveneens onder spanning staan. “Of ze een voor een  of gelijktijdig vertrekken weten we niet, maar het is een kwestie van tijd. Er wordt intern al druk op gewed.”

Naar aanleiding van deze brief, waarin de raad van bestuur "ondeskundigheid, narcisme, hooghartigheid en een gemis aan invoelingsvermogen" wordt verweten, heeft Dichterbij aangifte bij Justitie gedaan wegens laster en smaad. Na eerdere anonieme brieven die binnen de organisatie werden verspreid, is deze laatste brief ook bij andere zorginstellingen afgeleverd.

De raad van bestuur ontkent in De Limburger dat Trommelen niet achter het beleid van de raad van bestuur zou staan. Volgens de raad van bestuur  zou hij "burn-out-achtige" klachten hebben.

Organisatieontwikkeling

Na een soepele bestuurswissel komt Dichterbij begin 2012 negatief in het nieuws. Vrijwel iedereen is het eens met de ‘organisatieontwikkeling’, maar de manier waarop stuit op weerstand. Voor Dichterbij start in 2012 een nieuwe fase: de fusieorganisatie die in 2006 is ontstaan krijgt een nieuwe raad van bestuur die aan de slag moet met een nieuw beleidsplan. Lees de reconstructie over de onrust bij Dichterbij van Daan Marselis uit Skipr magazine 2/3 2013.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top